Lokum Gibi Tavuk Midye

Bu enfes tavuk midye tarifiyle, akşam yemeklerinizde damak çatlatan bir lezzete hazır olun. Puf gibi yumuşak ve lezzetli tavuk etinin sırrı, özel marine ve kızartma tekniğinde saklı. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes bir yemek hazırlamanızı sağlayacak. İşte, ağız sulandıran bir lezzet şöleni için ihtiyacınız olan her şey! Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz, çünkü gerçekten çok başarılı.

Malzemeler:

Marine İçin:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Kızartma İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sos İçin:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı ceviz (kırılmış)
  • 1 avuç dereotu (kıymış)

Hazırlanış:

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve marine için belirtilen malzemelerle en az 30 dakika marine edin. Daha sonra, unu, tuzu, kekiği, kırmızı biberi ve kıyılmış sarımsağı karıştırın. Marine edilmiş tavuk parçalarını bu karışıma bulayıp, maden suyuna batırın ve tekrar un karışımına bulayın. Bol yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran tavuk parçalarını kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzün. Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, kıyılmış sarımsak, elma sirkesi ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu kızarmış tavuk parçalarıyla karıştırın. Üzerine kırılmış ceviz ve kıyılmış dereotu serpiştirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Bu enfes tavuk midyeyi yanında patates kızartması, pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!