Basit ve Lezzetli Havuç Mezesi
Bu enfes yoğurtlu havuç mezesi, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak! Hazırlanması oldukça kolay ve lezzeti damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Kızarmış ekmekle birlikte servis ettiğinizde, tadına doyamayacaksınız. Hem hafif hem de doyurucu olan bu meze, misafirlerinizi de etkileyecektir. Malzemeleri bulması kolay ve yapımı pratik olduğu için her zaman tercih edebileceğiniz bir tarif. Özellikle çocukların da çok seveceği bu sağlıklı mezeyi denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!Gerekli Malzemeler
Bu yoğurtlu havuç mezesi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:* 3 adet havuç (orta boy)
* 1 kase süzme yoğurt (tercihen koyu kıvamlı)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
* 2 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları haşlamak için)
* 3-4 adet ceviz içi (ince kıyılmış)
* 2-3 dal taze dereotu (ince kıyılmış)
Hazırlanış
1. Öncelikle havuçları yıkayıp soyun. Daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Ardından, bir tencereye sıvı yağ ekleyip, havuçları yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış havuçları süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir kaba alın.2. Ayrı bir kapta yoğurdu, sarımsağı, mayonezi ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra, haşlanmış havuçları bu karışıma ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar spatula ile karıştırın.
3. En son olarak, ince kıyılmış ceviz içlerini ve dereotunu ekleyip, hafifçe karıştırın. Havuç mezesini servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!