Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Yapımı oldukça pratik olan bu yoğurtlu patates çanakları, hem meze olarak hem de ana yemeğin yanında harika bir yancı olarak servis edilebilir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin tadına bayılacak. Malzemeleri her evde kolaylıkla bulunabilen bu tarif, mutfakta kısa sürede lezzet şöleni yaratmanızı sağlayacak. Hem doyurucu hem de hafifliğiyle dikkat çeken bu tarif, özellikle akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için zamanınız kısıtlı olduğunda bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Gerekli Malzemeler

Patates Hazırlığı İçin:

4 adet patates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demet taze nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurt Sosu İçin:

1/2 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri yıkayıp soyun ve incecik dilimler halinde kesin. Ardından, bir kapta zeytinyağı, maydanoz, nane, karabiber, kırmızı biber ve tuzu karıştırın. Patates dilimlerini bu karışıma iyice bulayın. Daha sonra, fırın tepsisine dizdiğiniz patates dilimlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, kızarana kadar pişirin. Patatesler pişerken, yoğurt sosunu hazırlayın. Bunun için süzme yoğurdu, yoğurdu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta iyice karıştırın. Fırından çıkan sıcak patatesleri yoğurt sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz ve nane serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!