Tarif Hakkında

Bu enfes süzme yeşil mercimek çorbası tarifi, eşsiz lezzeti ve pürüzsüz dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu çorba, kısa sürede hazırlanabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Tarifimizi adım adım uygulayarak siz de bu harika çorbaya kolayca ulaşabilirsiniz. İşte, mutfakta harikalar yaratacağınız pratik ve lezzetli bir tarif. Deneyin ve farkı görün! Her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

* 1,5 su bardağı yeşil mercimek* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet orta boy havuç
* 1,5 litre su
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı karabiber
* 1/2 litre et suyu veya tavuk suyu (isteğe bağlı)
* 1 tatlı kaşığı tereyağı (servis için)
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı nane
* 1/2 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

1. Soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Soğanı ve havucu orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, yeşil mercimekleri ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
2. Üzerine unu ekleyip 1 dakika kadar kavurarak unun kokusunu uçurun. 1,5 litre suyu ve et veya tavuk suyunu (eğer kullanıyorsanız) ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane ve pul biberi de ekleyin. Kaynamaya bıraktıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
3. Mercimekler iyice piştikten sonra, çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. (İsterseniz, çorbanın bir kısmını püre yapmadan bırakabilirsiniz.) Servis yapmadan önce, her kaseye bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Bu yeşil mercimek çorbası tarifini daha da lezzetli hale getirmek için birkaç püf nokta: İsteğe bağlı olarak, çorbaya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanızı süslemek için taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz.