Muhteşem Bir Kahvaltı: Tarçınlı Fransız Tostu

Bu tarifle, tadına ve görünümüne hayran kalacağınız enfes bir Fransız tostu hazırlayacaksınız. Sıcacık, yumuşacık brioche ekmeğinin, tarçınlı krema karışımıyla buluşmasıyla damağınızda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, hem hızlı bir kahvaltı hem de özel günlerinize renk katacak bir sunum için ideal. Çilek, bal ve çikolata soslarıyla süsleyerek, görsel şöleni de tamamlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetin hayranı olacaklar. İşte tarifimiz:

Gerekli Malzemeler

Aşaması:* 2 dilim brioche ekmeği
* 1 adet orta boy yumurta
* 100 mililitre krema
* 1,5 tatlı kaşığı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı vanilya özü
* 1 yemek kaşığı tereyağı
Süsleme:* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
* 1 avuç çilek (dilim olarak)
* 1 tatlı kaşığı bal
* 1 tatlı kaşığı çikolata kreması
* 1 tatlı kaşığı beyaz çikolata (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı çikolata parçaları

Hazırlanış

Öncelikle, bir kapta yumurta, krema, esmer şeker, tarçın ve vanilya özünü iyice çırpın. Brioche ekmek dilimlerini bu karışıma her iki tarafından da iyice batırın. Orta ateşte bir tavada tereyağını eritin. Islanmış ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Pişen Fransız tostu dilimlerini bir tabağa alın. Üzerini pudra şekeri, dilim çilek, bal, çikolata kreması, rendelenmiş beyaz çikolata ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın. Sıcak olarak servis etmeniz, lezzetin daha da ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!