Lezzetli Bir Tavuk Yemeği

Sote sebzelerle buluşan bu enfes tatlı ekşi soslu tavuk tarifi, sıradan tavuk göğsüne bambaşka bir lezzet katıyor. Hem pratik hem de oldukça doyurucu olan bu tarif, ailenizin yeni favori yemeği olmaya aday! Özellikle çocukların damak zevkine hitap eden tatlı ekşi sos, tavuk etinin yumuşaklığıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlık aşaması oldukça basit ve hızlıdır. Malzemelerin birçoğu zaten mutfağınızda mevcut olduğundan, kısa sürede sofranızı şenlendirebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Sebze Karışımı:

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet dolmalık yeşil biber (küçük doğranmış)
* 1 adet orta boy havuç (küçük doğranmış)
* 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 2 dilim ananas (küçük küpler halinde doğranmış)

Tavuk ve Kızartma İçin:

* 600 gram fileto tavuk göğsü (küçük parçalar halinde doğranmış)
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 1/2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı mısır nişastası
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı su

Kızartma Yağı:

* 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tatlı Ekşi Sos:

* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı ketçap
* 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 3 yemek kaşığı esmer şeker
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanış

Öncelikle sebze karışımını hazırlayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış yeşil biber, havuç, taze soğan ve ananası ekleyerek soteleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tavuk parçalarını hazırlayın. Çırpılmış yumurtaya, una, mısır nişastasına ve kabartma tozuna batırıp, kızgın ayçiçek yağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızarmış tavukları kağıt havlu üzerinde süzün. Tatlı ekşi sosu için; bir kapta mısır nişastasını ve suyu çırpın. Kalan sos malzemelerini ekleyip karıştırın. Kızartılmış tavukları ve sotelenmiş sebzeleri sosun içine ekleyip karıştırın. Sos koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!