Lezzetli ve Ekonomik Bir Yemek: Tavuklu Çökertme Kebabı
Hem hafif hem de pratik olan bu tavuklu çökertme kebabı tarifi, ekonomik olmasıyla da dikkat çekiyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu enfes yemeği, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri kolayca bulunabiliyor ve hazırlık aşaması oldukça basit. Her lokmada damağınıza yayılan lezzet, sizi büyüleyecek. Sıcak pilav veya bulgur pilavı ile servis ederek, yemeğinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal bir tercih. Afiyet olsun!Malzemeler
Et ve Sebzeler
* 300 gram tavuk göğsü* 4 adet orta boy patates
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tutam maydanoz
Sos İçin
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı* 2 adet domates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
Marine İçin
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 2 su bardağı ayçiçek yağı (kızartma için)
Hazırlanışı
1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Soğanı, zeytinyağı, süt, tuz, karabiber ve kimyon ile birlikte marine edin. En az 30 dakika buzdolabında bekletin.2. Patatesleri soyup, kalın dilimler halinde doğrayın.
3. Tavukları, 2 su bardağı ayçiçek yağında altın sarısı kızarana kadar kızartın. Kızarmış tavukları kağıt havlu üzerinde süzün.
4. Aynı yağda patatesleri de kızartın. Patatesleri de kağıt havlu üzerinde süzün.
5. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Domatesleri, biber salçasını ve domates salçasını ekleyip, birkaç dakika soteleyin.
6. Kızarmış tavukları, patatesleri ve sosu bir kapta karıştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve maydanozu ekleyerek servis yapın.