Lezzetli Bir Tavuklu Erişte Salatası

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak bir salata. Aileniz ve arkadaşlarınızla keyifle tüketebileceğiniz bu tavuklu erişte salatası, yaz günlerinin serinletici ve doyurucu bir alternatifi olacak. Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç detay var. Örneğin, erişteyi al dente pişirmeye özen gösterin. Tavuk göğsünü de çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi takdirde kuruyabilir. Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterirseniz, lezzet farkını daha net hissedeceksiniz. Salatanızı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis etmeniz, daha da lezzetlenmesini sağlayacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes salata için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve çoğu evinizde zaten bulunuyor. İşte detaylı malzeme listesi:

  • 1 su bardıgı erişte
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber (kırmızı veya sarı da kullanabilirsiniz)
  • 1 küçük kutu mısır konservesi (taze mısır da tercih edebilirsiniz)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1/2 demet maydanoz (dereotu da tercih edilebilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (pul biber de ekleyebilirsiniz)

Hazırlanış Aşamaları

Tavuklu erişte salatasını hazırlamak oldukça basit. Öncelikle erişteyi paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayın ve soğuk suyla yıkayarak süzün. Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya az yağ ile hafifçe kızartın. Kapya biberi de küp küp doğrayın. Kornişon turşularını istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Haşlanmış erişteyi, tavuk, kapya biber, mısır, turşu ve doğranmış maydanozu büyük bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Servis etmeden önce buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Soğuk servis edilmesi, lezzetini daha da artıracaktır. İsteğe bağlı olarak üzerine limon suyu sıkabilir veya yoğurt sosu ekleyebilirsiniz.