Doyurucu ve Lezzetli Bir Çorba: Tavuklu Topalak Çorbası

Bu tarifle, hem doyurucu hem de lezzet dolu bir tavuklu topalak çorbası hazırlayacaksınız. Tarifimizde, klasik lezzetleri modern bir dokunuşla harmanladık. Ev yapımı çorbanın sıcaklığı ve rahatlığıyla kendinizi şımartacak, hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbaya bayılacak. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratiktir. Malzemeler her yerde kolaylıkla bulunabilir. Sıcacık bir kış gününde ya da soğuk bir akşamda içinizi ısıtacak harika bir seçenek.

Malzemeler: Çorbanın Kalbi

* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı domates sosu
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
* 1 adet haşlanmış tavuk (Tavuk göğsü önerilir)
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1/2 adet limonun suyu

Malzemeler: Topalak İçin

* 1/2 su bardağı köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 3 yemek kaşığı irmik
* 3 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

Öncelikle, tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Biber salçası, domates salçası ve domates sosunu ekleyip hafifçe kavurun. Haşlanmış nohutları ve doğranmış tavuk etini ilave edin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kuru nane ve limon suyunu ekleyin. Ayrı bir kapta, bulguru sıcak su ile ıslatın. İrmik, un, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Bulgur iyice şiştikten sonra, bu karışıma ekleyip iyice çırpın. Kaynayan çorbaya bu karışımı yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Piştikten sonra, ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!