Lezzetli ve Pratik Bir Yemek
Pratik tencere yemekleri arasında en lezzetlisi olan taze bezelye yemeği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de damak tadınıza uygun, enfes bir yemek hazırlayacaksınız. Hazırlığı oldukça kolaydır ve malzemeleri her evde rahatlıkla bulunabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu yemeğin tadına bayılacaklar. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebilir, mevsiminde taze bezelyelerin lezzetini doyasıya yaşayabilirsiniz. Yemeğin kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilir, daha sulu ya da daha koyu kıvamda tercih edebilirsiniz. Deneyerek kendinize özgü bir lezzet yakalayabilirsiniz.Malzemeler
* 450 gram taze bezelye* 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 adet limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 2 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın. Küp doğranmış patatesleri ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.2. Domates salçasını ekleyin ve 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından, taze bezelyeleri ve suyu ilave edin.
3. Tuz ve limon suyunu ekleyip, kapağını kapatın ve orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
4. Pişirme süresi boyunca ara ara karıştırarak, bezelyelerin ve patateslerin dağılmamasını sağlayın.
5. Yemeğin kıvamını kontrol edin. İsterseniz daha sulu, isterseniz daha koyu kıvamda pişirebilirsiniz.
6. Servis etmeden önce sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz ya da dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!