Tarif Hakkında

Bu enfes sulu köfte tarifi, eşsiz lezzet ve dokusuyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek arayanlar için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacaklar. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, sıcak bir yemek arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sıcacık ekşili sosu ile ağızda dağılan sulu köfteler, sizleri bekliyor. Malzemeleri hazırladıktan sonra, tarifimizi adım adım takip ederek kısa sürede bu nefis yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sulu Köfte İç Malzemeleri

Öncelikle sulu köftenin iç harcını hazırlayacağız. 300 gram kıymayı, ½ çay bardağı haşlanmış pirinç ile iyice karıştırın. Ardından 1 yemek kaşığı galeta unu, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Kıymanın iyice özleşmesi ve daha lezzetli olması için en az 5 dakika yoğurma işlemine devam edin. Hazırladığınız harcı, küçük köfteler haline getirin ve bir kenara ayırın. Köftelerin şekil alması ve dağılmaması için bu aşamada dikkatli olmak önemlidir. İsteğe bağlı olarak köfteleri hafifçe kızartıp daha sonra pişirebilirsiniz.

Sulu Köfte Çorbası ve Servis

2 adet patatesi ve 2 adet havucu soyup küp küp doğrayın. 1 su bardağı haşlanmış nohudu da ekleyerek geniş bir tencereye alın. Üzerine yeterli miktarda su ekleyip, patatesler ve havuçlar yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir kapta 1 adet yumurta sarısı, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı un, ½ adet limon suyu ve 1 su bardağı suyu çırpın. Bu karışımı kaynar çorbaya yavaşça ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra hazırladığınız sulu köfteleri çorbaya ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Son olarak, sıcak olarak servis edin. Üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ekşili Sulu Köfte Püf Noktaları

Daha lezzetli bir ekşili sulu köfte için, kıymayı iyice yoğurmanız önemlidir. Köftelerin dağılmaması için galeta ununu es geçmeyin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için un miktarını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Limon suyunun miktarını da damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olan ekşili sulu köfte, soğuk olarak da tüketilebilir. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya pul biber ekleyebilirsiniz.