Tarif Hakkında
Lezzetli ve sağlıklı bir havuç çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, hem havuçların doğal tatlılığını hem de terbiyenin kıvamlı yapısını mükemmel bir şekilde yakalayacaksınız. Çorbanın besleyici özelliği ile vücudunuza vitamin takviyesi yaparken aynı zamanda damak zevkinizi şımartmış olacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem zamanınızın kısıtlı olduğu günler için hem de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir seçenek sunuyor. Sıcak bir kase çorba ile kendinizi ödüllendirin! Çorbanın güzelliğinin sırrı ise, pürüzsüz ve kremamsı kıvamında yatıyor. Aileniz bu lezzete bayılacak!Malzemeler
Çorba İçin:
- 2 adet orta boy havuç
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ince tel şehriye
- 6 su bardağı sebze suyu (veya tavuk suyu)
- 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
- Karabiber
Terbiye İçin:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı soğuk su
Hazırlanışı
Öncelikle, havuçları yıkayıp soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyun ve hafifçe ısıtın. Doğranmış havuçları ve sarımsağı tencereye ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar orta ateşte soteleyin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca, şehriyeyi ekleyin ve bir iki dakika daha sote edin. Daha sonra sebze suyunu (veya tavuk suyunu) ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika, havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin.Çorba pişerken terbiyesini hazırlayın. Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurta sarısını çırpın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Pişen çorbaya, terbiyeden birkaç kepçe ekleyin ve çorbayı sürekli karıştırarak kaynatın. Kalan terbiyeyi de azar azar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın. Terbiye ekledikten sonra çorbayı çok fazla kaynatmamaya özen gösterin, aksi takdirde yoğurt kesilebilir. Ocaktan almadan önce tadına bakarak tuzunu kontrol edin. Arzuya göre üzerine kıyılmış dereotu veya maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.