Tarifin Hikayesi

Ağızda dağılan, tereyağlı hamuru ve lezzetli iç harcıyla öne çıkan bu midye poğaça tarifi, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorsunuz değil mi? Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçaları çok sevecek. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, özel günleriniz için de mükemmel bir ikram olacaktır. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 avuç maydanoz yaprağı

Hazırlanışı

Öncelikle, derin bir kapta yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, şeker ve tuzu çırpın. Ardından, un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, üzerine tereyağını ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru küçük parçalar halinde koparın ve her birini açıp iç harcını koyarak kapatın. Midye şeklini verin. Hazırladığınız midye poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

İpuçları

Daha lezzetli bir sonuç için, iç harcına pul biber veya diğer baharatları ekleyebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra üzerine susam serpebilirsiniz. Soğuduktan sonra da lezzetlidir, ancak sıcak servis edilmesi önerilir. Afiyet olsun!