Lezzetli Bir Kahvaltı Deneyimi

Kahvaltı sofralarınıza farklılık katacak, doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı keki tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik oluşuyla hem de eşsiz tadıyla sabah kahvaltılarınıza renk katacak. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu kek, içerisindeki birbirinden farklı malzemelerle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İçerisindeki peynirler, sebzeler ve baharatlar mükemmel bir uyum yakalıyor. Çayınızla, kahvenizle ya da sütlü içeceklerinizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu keki mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar. Hafta sonu kahvaltılarında da gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu tarifle, kahvaltılarınız daha da keyifli hale gelecek.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes kahvaltı keki için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. 3 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı tereyağı, 3 su bardağı un, yarım paket kabartma tozu, 70 gram süzme beyaz peynir, 100 gram kaşar peyniri, 1 adet orta boy kabak (rendelenmiş), 2 yemek kaşığı siyah zeytin (doğranmış), bir avuç taze nane (kıygılmış), bir avuç dereotu (kıygılmış), 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı çörek otu gerekiyor. Öncelikle kabak rendelenmeli, zeytinler ve yeşillikler de ince ince kıyılmalıdır. Peynirler ise daha kolay karışması için rendelenebilir.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını derin bir kapta çırpın. Daha sonra una ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız peynirleri, rendelenmiş kabak, kıyılmış zeytin, nane, dereotu, tuz, karabiber ve çörek otunu da ilave ederek, tüm malzemeleri güzelce birleştirin. Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Ilık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!