Muhteşem Bir Lezzet: Vişne Soslu Turta

Görüntüsüyle göz alıcı, tadıyla damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak pratik bir vişne soslu turta tarifiyle karşınızdayız. Denemeyenler gerçekten çok şey kaçırıyor! Bu enfes lezzeti mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem turtayı çok sevecek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir tatlıya sahip olabilirsiniz. İşte adım adım tarif:

Malzemeler: Kek Hamuru

- 250 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 6,5 su bardağı un

Malzemeler: Vişne Sosu

- 2 su bardağı ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanış

1. Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta, sirke ve vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
2. Dinlenen hamuru yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayın. Çatalla birkaç yerinden delin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika ön pişirin.
3. Vişne sosu için; ayıklanmış vişneleri, şekeri ve nişastayı bir tencerede karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, vişneler yumuşayana ve sos kıvam alana kadar pişirin.
4. Önceden pişirdiğiniz kek hamurunun üzerine hazırladığınız vişne sosunu dökün ve 10 dakika daha fırında pişirin.
5. Fırından çıkarıp tamamen soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!