Muhteşem Bir Lezzet: Vişneli Bademli Kek
Dondurulmuş vişneleriniz artık çöpe gitmeyecek! Bu enfes vişneli bademli kek tarifiyle, mutfağınızı harika bir koku ile dolduracak ve çay saatlerinizi şenlendireceksiniz. Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak bu kek, hem büyükler hem de çocuklar için ideal bir ikram. Özellikle de evde hazırlamak istediğiniz lezzetli bir tatlı arıyorsanız, tam size göre. İşte, tarifi ve adım adım hazırlanışı:Malzemeler: Keki Sihirli Yapanlar
* 1 su bardağı dondurulmuş vişne* 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 adet yumurta
* 3/4 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1/2 su bardağı badem unu
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı file badem
Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyin ve karıştırın. Unu, badem ununu ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma yavaşça ekleyerek spatula ile karıştırın. Dondurulmuş vişneleri hafifçe karıştırarak kek hamuruna ekleyin. Son olarak, file bademleri üzerine serpiştirin.2. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına kek hamurunu dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar kalıbında dinlendirin. Sonrasında, kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir ya da vanilya dondurmasıyla servis edebilirsiniz. Bu bademli ve vişneli kek, misafirlerinizi de büyüleyecek!
3. Afiyet olsun! Bu kolay ve pratik kek tarifiyle, sevdiklerinizi mutlu edeceğinizden emin olabilirsiniz. Unutmayın ki, tarifte kullanılan malzeme miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyerek size en uygun lezzeti bulabilirsiniz.