Lezzetli Vişneli Cupcake

Pastacı kremasıyla harika bir lezzet deneyimi sunan bu vişneli cupcake tarifi, mutfağınıza renk katacak. Üzerindeki taze vişneler, kakaolu kekin yoğunluğunu dengeleyerek enfes bir tat uyumu yaratıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görsel açıdan şık hem de lezzet olarak doyurucu olan bu cupcake'leri, sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Özel günleriniz için de ideal bir ikram seçeneği. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar! Şimdi, bu muhteşem vişneli lezzeti birlikte hazırlamaya başlayalım.

Malzemeler: Cupcake için

* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) şeker
* 2 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 2 su bardağı (bir parmak eksik) un
* 1/2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 tatlı kaşığı kakao

Malzemeler: Pastacı Kreması için

* 3 adet yumurta sarısı
* 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
* 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) buğday nişastası
* 375 mililitre süt
* 50 gram beyaz çikolata

Malzemeler: Süsleme için

* 10 adet vişne

Hazırlanışı

1. Pastacı kreması için; yumurta sarılarını, şekeri ve nişastayı bir tencerede çırpın. Sütü yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde ekleyip, karıştırarak eritin. Koyu kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
2. Cupcake hamuru için; yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma azar azar ekleyerek çırpın. Kakao ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Hazırladığınız kek hamurunu cupcake kalıplarına paylaştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyan keklerin üzerine pastacı kremasını sürün ve vişnelerle süsleyin.