Muhteşem Bir Lezzet: Vişneli Tart Kek

Görünümüyle olduğu kadar lezzetiyle de büyüleyen vişneli tart kek tarifiyle sizleri buluşturuyoruz. Bu enfes keki hazırlamak için gerekli malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça keyifli. İşte, mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bir tart kek tarifi. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Tarifi adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Unutmayın, en önemli unsur malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır. Hazırsanız, başlayalım!

Malzemeler: Kek Hamuru için

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1,5 su bardağı un
* 1/2 su bardağı damla çikolata

Malzemeler: Vişne Sosu için

* 1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Öncelikle vişne sosunu hazırlayarak başlayalım. Dondurulmuş vişneleri, mısır nişastası, toz şeker ve sıcak suyu bir tencereye alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Ardından kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve şekeri çırpın. Sütü, sıvı yağı, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolataları da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine soğumuş vişne sosunu yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis yapın. Bu enfes vişneli tart kek ile sevdiklerinizi şımartın. Afiyet olsun!