Lezzetli Yeşil Biber Dolmasının Sırrı
En sevilen sulu yemeklerden biri olan yeşil biber dolması tarifiyle karşınızdayız. Bu doyurucu ve enfes yemeği yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım hazırlanışı burada. Aileniz ve sevdikleriniz bu tarifi çok sevecek! Malzemelerin kalitesi ve doğru pişirme tekniği, mükemmel bir yeşil biber dolması elde etmenizi sağlayacak. Sıcacık sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, ağız sulandıran bir yeşil biber dolması deneyimi için ihtiyacınız olan her şey.Gerekli Malzemeler
* 1 adet orta boy soğan* 300 gram kıyma
* 1 orta boy kase pirinç (yaklaşık 1 su bardağı)
* 1.5 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı toz karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı kuru dereotu
* 1 çay bardağı su
* 1 kase salçalı su (2 yemek kaşığı salça + su)
* 10 adet dolmalık biber* 1 adet orta boy domates (İsteğe bağlı, sos için kullanılabilir)
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve bir tencerede zeytinyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.2. Acı kırmızı biber, karabiber, tuz ve dereotunu ekleyin. İyi karıştırın ve 1 çay bardağı su ilave edip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
3. Dolmalık biberleri yıkayıp temizleyin ve saplarını kesin. İçlerini temizleyin ve hafifçe tuzlayın. Hazırladığınız kıymalı harcı biberlerin içine doldurun.
4. Geniş bir tencereye dolmalık biberleri yerleştirin. Üzerine salçalı suyu ve doğranmış domatesi ekleyin. Suyun biberlerin yarısına kadar geldiğine emin olun.
5. Tencerenin kapağını kapatın ve biberler yumuşayana ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 45-60 dakika). Pişirme süresi biberlerin büyüklüğüne göre değişebilir.
6. Pişen yeşil biber dolmaları sıcak olarak servis edilebilir. Yanına yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!