Muhteşem Bir Yoğurt Tatlısı

Bu tarifle hazırlayacağınız yoğurt tatlısına hayran kalacaksınız! Puf gibi kabaracak, ağızda dağılan bir lezzete sahip bu tatlı, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeneceği enfes bir seçenek. Resimli anlatımımız sayesinde, her adımını kolayca takip edebilirsiniz. Malzemeleri doğru ölçülerde kullanmanız, mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. İrmik ve yoğurdun muhteşem uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Yoğurt Tatlısı İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hazırlanış Aşamaları

Yoğurt Tatlısı Hamurunun Hazırlanması:

Öncelikle yumurtaları derin bir kapta çırpın. Ardından, şeker ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip, karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamını kontrol etmek çok önemlidir. Çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen yoğurt tatlısını fırından çıkarıp, ılınmasını bekleyin.

Şerbetin Hazırlanması ve Tatlının Şerbetlenmesi:

Şerbet için, şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, limon dilimini ekleyip, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Şerbeti ocaktan alıp, ılınmasını bekleyin. Ilınan şerbeti, fırından çıkarıp ılınmış olan yoğurt tatlısının üzerine gezdirin. Tatlı tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Üzerini isteğe bağlı olarak fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli yoğurt tatlısının tadına doyamayacaksınız!