Lezzetli ve Pratik Bir Kabak Salatası

Dolabınızda taze kabaklar mı var? O zaman bu enfes tarifi denemeden geçmeyin! Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak bu yoğurtlu kabak salatası, kabak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Minikler için de oldukça ideal olan bu tarif, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Sıcacık bir ekmekle servis ederek, lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu sağlıklı ve lezzetli salata, yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu enfes yoğurtlu kabak salatası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet kabak, 1 adet orta boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 diş sarımsak, yarım limonun kabuğu rendesi, 10 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, küçük bir limonun kabuğu rendesi ve bir tutam maydanoz.

Hazırlanış

Öncelikle kabakları yıkayıp, rendeleyin veya ince ince doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Rendelediğiniz kabakları ekleyip, tuzunu ilave ederek, yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurdu, sarımsağı ve limon kabuğu rendesini çırpın. Pişen kabak ve soğan karışımını yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Cevizleri, kuru nane, kırmızı pul biberi, tuzu ve kalan limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak, ince ince kıydığınız maydanozu da ekleyin. Hazırladığınız yoğurtlu kabak salatasını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu lezzetli kabak salatasını, yanında sıcak ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yemeğinize farklı bir tat katmak için üzerine biraz nar ekşisi veya zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Yaz günlerinin serinletici bir alternatifi olarak buzdolabında soğuk olarak servis etmeniz önerilir.