Bu tarifle, ölçülerinin tam tutmasıyla ve sünger gibi yumuşak dokusuyla sizi şaşırtacak enfes bir kek pişireceksiniz. Yoğurtlu ve portakallı aromasıyla damağınıza bayram yaşatacak bu kek, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Kahvaltılarınıza, çay saatlerinize ya da özel günlerinize eşlik edecek ideal bir ikram. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kekin tadına doyamayacaklar. Hazırlaması oldukça pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. İşte enfes yoğurtlu portakallı kek tarifimiz!
Malzemeler
3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı portakal suyu 2 adet portakal kabuğu rendesi 2 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 2,5 - 3 su bardağı un
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurt, sıvı yağ, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek kek hamurunu güzelce yoğurun. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun çok katı olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra kalıptan ayırın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
En iyi sonucu elde etmek için taze sıkılmış portakal suyu kullanmanızı öneririz. Ayrıca, kekinizin daha da lezzetli olması için üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Fırınınızın ısısını kontrol ederek pişirme süresini ayarlamayı unutmayın. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırma yöntemini kullanabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.