Lezzetli Bir Tarhana Çorbası Deneyimi

Daha önce hiç yoğurtlu tarhana çorbası yapmayı denemediyseniz, bu tarif tam size göre! Bu enfes çorbayı hazırlamak oldukça kolay ve sonucu inanılmaz lezzetli oluyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa bir süre içerisinde sıcak ve doyurucu bir çorba sofranızı süsleyecek. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbanın tadına bayılacaklar. İşte bu muhteşem çorbayı yapmak için adım adım tarifimiz. Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken noktaları da belirtmeyi ihmal etmedik. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 1 kase yoğurt
* 3 yemek kaşığı (tepeleme) tarhana* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı tel şehriye
* 1,5 litre su
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı (silme) tuz

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra tepeleme 3 yemek kaşığı tarhanayı ekleyin ve sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. Tarhananın kokusu çıkmaya başlayınca sıcak suyu azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Suyun tamamını ekledikten sonra tel şehriyeyi ve baharatları (tuz, kırmızı biber, nane) ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Çorba iyice piştikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Çorba ılıdıktan sonra yoğurdu azar azar ekleyerek çırpıcı ile çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için bu işlem çok önemlidir. Son olarak, sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt ve kıyılmış taze nane ekleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Yoğurdun çorbaya eklenmesi sırasında çorbanın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde yoğurt kesilebilir. Yoğurdu azar azar ekleyip sürekli karıştırmak yoğurdun kesilmesini önleyecektir. Taze nane ve bir miktar limon suyu ekleyerek çorbanıza daha ferah bir tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!