Lezzetli Bir Kahvaltı Deneyimi: Bebeği

Hafta sonu kahvaltılarınıza renk katacak, pratik ve enfes bir tarifle karşınızdayız. "Kahvaltı Bebeği" adını verdiğimiz bu tarif, görsel şöleni ve eşsiz lezzetiyle tüm ailenizin beğenisini kazanacak. Puf gibi kabaran, yumuşacık dokusuyla ağızda dağılan bu özel kahvaltılık, hazırlaması oldukça kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sofranızı süsleyecek bir kahvaltı harikasına sahip olabilirsiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarif, sevdiklerinizle paylaşacağınız keyifli bir hafta sonu kahvaltısının olmazsa olmazı olacak. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde, tadına doyamayacağınızdan eminiz!

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
* Hamur için: 3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber
* İç malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 dilim sucuk (veya istediğiniz şarküteri ürünü), 1 adet köy biberi (veya diğer tercih ettiğiniz biber), 2 adet yumurta, 3 adet cherry domates, 20 gram kaşar peyniri (veya diğer eriyen peynir türleri)

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir kapta yumurtaları, sütü, eritilmiş tereyağını, unu, mısır nişastasını, tuzu ve karabiberi iyice çırpın. Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hamurunuzun kıvamı önemlidir; çok koyu olursa süt ilave edebilir, çok sulu olursa un ekleyebilirsiniz.
2. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Sucuğu ve doğranmış köy biberini tavaya ekleyin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Sucuk ve biberlerinizi istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz; ince veya kalın doğramanız lezzeti etkilemeyecektir.
3. Hazırladığınız hamur karışımını, sucuk ve biberlerin olduğu tavaya dökün ve orta ateşte pişirin. Üzerine önceden kızartılmış veya haşlanmış yumurtaları yerleştirin. Domatesleri ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek, peynir eriyene ve hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edin. Yanında reçel, bal, pekmez gibi çeşitli soslar ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!