Tarif Hakkında

Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek olan bu yulaf muffin tarifi, hafifliği ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yumuşacık dokusuyla, kahvaltılarınızın veya ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem çocukların hem de yetişkinlerin beğeneceği enfes bir lezzet. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, az malzemeyle harika sonuçlar almanızı sağlayacak. İçerisindeki muz, doğal bir tatlılık katarken, kakao ise enfes bir aroma sunuyor. Siz de bu enfes tarifle sevdiklerinizi şımartın. Tarifimizde kullanılan malzemeler tamamen doğal ve sağlıklı.

Malzemeler

* 5-6 adet olgun muz
* 2 adet yumurta
* 1 adet yumurta akı
* 1 su bardağı esmer şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet vanilya
* 1 su bardağı yulaf unu
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 adet portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı

1. Öncelikle, olgun muzları iyice ezin. Daha sonra yumurtaları, yumurta akını ve esmer şekeri bir kapta çırpın. Çırpma işlemi sırasında şeker tamamen eriyene kadar devam edin. Daha sonra ezilmiş muzları ekleyin ve iyice karıştırın. Karışıma kabartma tozu, vanilya, yulaf unu, kakao ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen muffinleri fırından çıkarıp, ılıdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Muffinlerinizin daha da lezzetli olması için, kullanacağınız muzların iyice olgun olmasına dikkat edin. Olgun muzlar, daha yoğun bir tat ve yumuşak bir doku sağlayacaktır. Ayrıca, fırında pişirme süresini, kullandığınız fırının özelliklerine göre ayarlayabilirsiniz. Muffinlerin üzerlerinin kızarıp kabarması pişmiş olduklarının göstergesidir. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebileceğiniz bu muffinleri, dilerseniz istediğiniz soslarla da süsleyebilirsiniz.