Lezzetli Zeytinyağlı Biber Dolması: Malzemeler

Bu tarifte, ağızda dağılan enfes bir zeytinyağlı biber dolması hazırlayacağız. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Öncelikle, dolmalık 1 kilogram biberlerimizi iyice yıkayıp temizliyoruz. Ardından, 1 adet büyük boy soğanı ince ince doğrayıp, 1/2 çay bardağı zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar hafifçe pembeleşince, 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası ve 1 tatlı kaşığı (tepeleme) biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. 1 adet rendelenmiş domatesi de ilave edip, karıştırarak 5 dakika kadar pişiriyoruz. Sonrasında, 2 su bardağı pirinci, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı (tepeleme) naneyi de ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 çay bardağı sıcak su ile malzemeleri birleştirelim ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirelim.

Biber Dolması Hazırlama ve Pişirme

Hazırladığımız iç harcı, dolmalık biberlerin içine güzelce dolduruyoruz. Doldurduğumuz biberleri geniş bir tencereye yerleştiriyoruz. 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ekliyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile harmanıyoruz. Biberlerin üzerini örtecek kadar su eklemeliyiz. Tencerenin kapağını kapatıp, biberler yumuşayana ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişirme süresi, biberlerin büyüklüğüne göre değişebilir; yaklaşık 45-60 dakika arası sürebilir.

Servis ve Sunum Önerileri

Pişen zeytinyağlı biber dolmasınızı, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında bir kase yoğurt veya cacık ile servis etmek, lezzeti daha da artıracaktır. Bu enfes zeytinyağlı biber dolması, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Soğuk olarak servis edecekseniz, buzdolabında soğuttuktan sonra servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun!