Lezzetli Bir Zeytinyağlı Patlıcan
Herkesin sevdiği patlıcan, bu tarifimizde bol domatesli ve biberli hafif bir yemeğe dönüşüyor. Bu enfes zeytinyağlı patlıcan yemeği, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Patlıcanların acılığını almak için, hazırladıktan sonra tuzlu suda bekletmeyi unutmayın. Bu işlem, patlıcanların daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Yemeğinizi daha da zenginleştirmek için, üzerine taze kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Servis ederken yanında yoğurt veya cacık ikram edebilirsiniz.Malzemeler
Patlıcan Hazırlığı:
* 3 adet büyük boy patlıcan* 1 kase su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 adet limon suyu
Zeytinyağlı Sos:
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 adet büyük boy havuç (küp doğranmış)
* 1 adet kırmızı kapya biber (küp doğranmış)
* 3 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet defne yaprağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tutam dereotu (kıyılmış)