Lezzetli Bir Zeytinyağlı Patlıcan

Herkesin sevdiği patlıcan, bu tarifimizde bol domatesli ve biberli hafif bir yemeğe dönüşüyor. Bu enfes zeytinyağlı patlıcan yemeği, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Patlıcanların acılığını almak için, hazırladıktan sonra tuzlu suda bekletmeyi unutmayın. Bu işlem, patlıcanların daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Yemeğinizi daha da zenginleştirmek için, üzerine taze kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Servis ederken yanında yoğurt veya cacık ikram edebilirsiniz.

Malzemeler

Patlıcan Hazırlığı:

* 3 adet büyük boy patlıcan
* 1 kase su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 adet limon suyu

Zeytinyağlı Sos:

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 adet büyük boy havuç (küp doğranmış)
* 1 adet kırmızı kapya biber (küp doğranmış)
* 3 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet defne yaprağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tutam dereotu (kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları yıkayıp, küp küp doğrayın. Bir kapta su, tuz ve limon suyu karışımına koyup en az 30 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alacaktır. Süzgeçten geçirerek fazla suyunu arındırın. Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Havucu ve kapya biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Domatesleri, domates salçasını, defne yapraklarını ve baharatları ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra süzülmüş patlıcanları ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak, kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Bu enfes zeytinyağlı patlıcan yemeğiyle afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu patlıcan yemeği, sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Yanında pilav, bulgur pilavı veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Bir de üzerine taze yoğurt veya cacık eklemeyi unutmayın!