Muhteşem Bir Lezzet: Zeytinyağlı Pırasa

Ekmek banılacak kadar lezzetli, doyurucu ve pratik bir zeytinyağlı pırasa tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem sofralarınızı renklendirecek hem de sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet şöleni sunacak. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeği, birkaç basit malzemeyle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz için keyifle hazırlayacağınız bu tarifi mutlaka deneyin. Zeytinyağlı pırasa yemeğini farklı baharatlar ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Deneyerek kendinize göre en uygun tarifi bulabilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes zeytinyağlı pırasa için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kilogram pırasa, 3 adet orta boy havuç, 1+1/4 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 3/4 çay bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı acı pul biber, 2,5 yemek kaşığı toz şeker, 3 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak su. Öncelikle, pırasaları iyice yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın. Havuçları da yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın. Tüm malzemeler hazır olduğunda, artık pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Pişirme ve Sunum

Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve hafifçe ısıtın. Doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından, doğranmış pırasaları ekleyip 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Domates ve biber salçasını ekleyip, bir iki dakika daha kavurun. Pirinci, baharatları (nane, karabiber, acı pul biber) ve tuzu ilave edin. Karıştırdıktan sonra, sıcak suyu yavaşça ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte, arada karıştırarak, pirinçler yumuşayana ve su çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak, toz şekeri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edebileceğiniz zeytinyağlı pırasa yemeğinizi, yanında ekmek ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!