Nefis Bir Atık Değerlendirme: Yumurtalı Pazı Sapı Tarifi

Pazı sarması yaparken genellikle atılan pazı saplarını değerlendirmek için harika bir tarif. Bu tarifle hem ekonomik hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Artık pazı saplarını çöpe atmak yerine, bu pratik ve enfes yemeği deneyebilirsiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir yemek alternatifi. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

- 2 bağ pazı- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 su bardağı su
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, pazı saplarını iyice yıkayıp temizleyin. Ardından, ince ince doğrayın. Soğanı da küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın ve soğanı kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince, doğranmış pazı saplarını ekleyin ve birkaç dakika birlikte soteleyin. Salçayı ekleyip, bir dakika kadar kavurduktan sonra, sarımsağı da ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. 1/2 su bardağı suyu ekleyin ve pazı sapları yumuşayana kadar pişirin. Son olarak, çırpılmış yumurtaları ekleyin ve karıştırarak pişirin. İsteğe bağlı olarak, üzerine yoğurt ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Bu pratik tarifle artık pazı saplarını değerlendirebilir ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Servis Önerileri

Bu lezzetli yumurtalı pazı sapı yemeğini, yanında sıcak ekmek veya pilavla servis edebilirsiniz. Aynı zamanda, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Deneyerek kendi favori lezzet kombinasyonunuzu bulabilirsiniz.