Muhteşem Bir Elmalı Kek Deneyimi

Bu tarifle, yapması kolay, kokusu enfes ve pofudukluğu inanılmaz bir elmalı kek pişireceksiniz. Sıcacık fırından çıkan kekin muhteşem kokusu mutfağınızı saracak. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, sizleri daha fazla bekletmeden, malzemelerimize geçelim. Hazırlanışı oldukça basit ve pratiktir. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu harika kek, kısa sürede hazırlanıyor. Deneyen herkesin favorisi olacak bu lezzetli kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hafif ve yumuşak dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

Malzemeler: Elmalı Kek İçin

Elma Karışımı:

  • 4 adet elma (soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) tarçın

Kek Hamuru:

  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz (kırılmış)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz

Borcam Hazırlığı:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam un

Hazırlanış: Borcamda Elmalı Kek

Öncelikle, elmaları soyup küp küp doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. Ayrı bir kapta, yumurtaları ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyin ve karışıma yavaşça ekleyin. Cevizi de ekleyip karıştırın. Elmaları ve tarçını hamura katın. Tereyağı ile yağlanmış ve unlanmış borcama kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirin ve servis yapın. Afiyet olsun!

İpuçları:

Kekinizi daha lezzetli hale getirmek için, elmalarınızı farklı çeşitlerden seçebilirsiniz. Farklı baharatlar ekleyerek de kendi zevkinize göre çeşitlemeler yapabilirsiniz. Kekinizin daha nemli olmasını istiyorsanız, içine biraz süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu yüzden kürdan testi yapmayı unutmayın.