Nefis Bir Kahvaltı: Kolay Dutch Baby

Bu tarifle kahvaltılarınıza lezzet ve pofudukluk katacaksınız! Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu Dutch Baby, hem pratik hem de son derece enfes. Hafta sonu kahvaltılarınıza farklılık katmak veya misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenek. Hazırlanışı oldukça basit; tüm malzemeleri bir kapta çırpıp, önceden ısıtılmış tavada pişirmeniz yeterli. Servis ederken üzerine taze meyveler, akçaağaç şurubu veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Deneyin, eminiz ki beğeneceksiniz! Püf noktası, fırını önceden iyice ısıtmak ve pişirme süresince fırının kapağını açmamak. Bu sayede Dutch Baby'niz güzelce kabaracaktır. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı un
* 200 mililitre süt
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış Adımları

1. Öncelikle fırını 220 dereceye önceden ısıtın. Büyük bir kapta yumurtaları çırpın. Daha sonra unu, sütü, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar mikserle çırpın. Hamurun kıvamı pürüzsüz ve akışkan olmalıdır. Hazırladığınız karışımı önceden ısıtılmış ve yağlanmış bir tavaya dökün. Tavayı fırına koyun ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dutch Baby'niz güzelce kabaracak ve altın sarısı bir renk alacaktır. Piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze meyveler, bal, akçaağaç şurubu veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

* Taze çilek ve krema ile servis edin.
* Akçaağaç şurubu ve kıyılmış cevizle süsleyin.
* Pudra şekeri ve vanilya sosuyla lezzetlendirin.