Portakal Aromalı Bademli Kurabiye: Lezzetli Bir Tarif

Çay saatlerinizin ve kahve molalarınızın vazgeçilmezi olacak enfes portakal aromalı, bademli ve çıtırtılı kurabiyeler için harika bir tarif. Tek bir hamurla iki farklı lezzet deneyimi sunan bu kolay tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Hafif portakal aroması ve çıtırtılı badem parçaları, damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak. Özellikle çocukların çok seveceği bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak. Unutmayın, en güzel tarifler, en basit malzemelerle yapılır!

Malzemeler: Kurabiye Hamuru İçin

* 125 gram tereyağı
* 125 gram pudra şekeri
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
* 1/3 su bardağı nişasta
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket vanilin
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çimdik tuz
* 1 yemek kaşığı kakao

Malzemeler: Süsleme İçin

* 1/2 su bardağı badem (büyük parçalar halinde doğranmış)
* 2 yemek kaşığı vişne marmeladı
* 1/2 paket bitter çikolata (eritilmiş)
* 1/2 paket beyaz çikolata (eritilmiş)

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı, yumurtaları, portakal kabuğu şekerlemesini ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Nişasta, un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp, hazırladığınız karışıma azar azar ekleyin. Hamurun kıvamını kontrol ederek, gerekiyorsa daha fazla un ekleyebilirsiniz. Hamuru ikiye bölün. Bir kısmına kakao ekleyip karıştırın. Badem parçalarını açık renkli hamura katın. Hazırladığınız iki renkli hamuru da ayrı ayrı streç filme sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra, hamurları küçük parçalar halinde yuvarlayıp, fırın tepsisine dizin. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuyunca, vişne marmeladı, eritilmiş bitter ve beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.