Tarifin Hikayesi

Bu enfes zeytinyağlı kereviz tarifini denemeden önce, klasik zeytinyağlı tariflerine farklı bir lezzet katmak isteyenler için mükemmel bir seçenek olduğunu belirtmek isterim. Portakalın ferahlığı ve kerevizin hafif acılığı, muhteşem bir uyum yakalıyor. Hazırlığı oldukça basit olduğu için, acemi aşçılar için bile ideal. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Bu tarifin damak zevkinize hitap edeceğinden eminim, afiyet olsun!

Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. İşte detaylı malzeme listesi:
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı* 2 adet kereviz (orta boy)
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet havuç (orta boy)
* 1 adet kapya biber
* 2 adet portakal (taze sıkılmış suyu)
* 1 adet limon (taze sıkılmış suyu)
* 1,5 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 2 adet küp şeker (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Öncelikle, soğanı ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizleri de temizleyip, tercihen ince uzun doğrayın. Kapya biberini de küp küp doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve soğanları hafifçe kavurun. Ardından havuçları ve kerevizleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış kapya biberini de tencereye ekleyin. Taze sıkılmış portakal ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve küp şekeri de ilave ederek, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektirmemeye özen gösterin. Arzuya göre, sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Tarifin lezzetini artırmak için, taze sıkılmış portakal ve limon suyu kullanmanız oldukça önemlidir. Kerevizlerin çok fazla pişmesine izin vermeyin, hafif gevrek kalması daha lezzetli olacaktır. İsteğe bağlı olarak, tarifinize biraz taze kekik veya kişniş ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!