Hızlı ve Lezzetli Baklava
Hazır yufka kullanarak kolayca yapabileceğiniz, içi bol, şerbeti ağır olmayan bir baklava tarifi. Bu tarifte, klasik baklava lezzetini, zamandan tasarruf ederek yakalayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, farklı kuru yemiş çeşitlerini de kullanarak, kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Hazırlık süresi oldukça kısa olup, kısa sürede enfes bir baklava sofranızda yerini alabilir. Deneyenlerin yorumlarına bakarak, ne kadar beğenileceğini görebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, pratik bir seçenek.Malzemeler
Yufka ve İç Malzemeler
- 4 adet hazır baklava yufkası
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 40 gram ince çekilmiş ceviz içi
- 40 gram ince çekilmiş badem içi
- 40 gram ince çekilmiş fıstık içi
Şerbet
- 30 gram su
- 20 gram toz şeker
Süsleme
- 1 tatlı kaşığı toz fıstık
Hazırlanışı
1. Hazır baklava yufkalarını, birbirine yapışmayacak şekilde hafifçe yağlayarak açın. İç harcını (ceviz, badem ve fıstık karışımı) yufkaların üzerine eşit şekilde yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarıp, küçük parçalar halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine kalan tereyağını gezdirin.2. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen baklava fırından alındıktan sonra, henüz sıcakken hazırladığınız şerbeti üzerine dökün.
3. Şerbetini iyice çekmesi için, yaklaşık 1-2 saat bekletin. Son olarak, üzerine toz fıstık serpiştirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!