Nefis Elmalı Kek: Malzemeler ve Hazırlık

En kolay elmalı kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz! Bu tarif, mutfakta yeni olanlar için bile oldukça pratik. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hemen malzemeleri hazırlayıp, lezzetli kekimizi yapmaya başlayabiliriz. Bu tarif, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pratik kekin tadına bayılacaklar. Yumuşacık dokusu ve enfes elma aromasıyla, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak.

Elmalı Kek Malzemeleri

İşte bu enfes pratik elmalı kek için gerekli malzemeler:
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 275 gram un
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1 tutam tuz
* 1 adet büyük boy kırmızı elma (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı (silme) tarçın
* 1 yemek kaşığı kayısı marmeladı (üzeri için)

Elmalı Kek Tarifi: Hazırlanışı

Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağları (ayçiçek ve zeytinyağı) ve sütü ekleyip karıştırın. Yoğurdu da ilave edip iyice çırpın. Ayrı bir kapta unu, karbonatı, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, sıvı malzemelerin olduğu kaba azar azar ekleyip, eleklemeye dikkat ederek çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz elmayı ve tarçını da ekleyip, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine kayısı marmeladını yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılıdıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!