Lezzetli ve Kolay Bir Tatlı

Hafif, pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu kolay crumble tarifiyle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek, enfes bir lezzete ulaşacaksınız. Ev yapımı tatlıların keyfini çıkarırken, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı da kısaltacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla evinizi saracak. Pratikliği ve lezzeti bir araya getiren bu tarif, deneyen herkesi kendine hayran bırakıyor.

Malzemeler

Crumble İçin:

125 gram tereyağı
3 yemek kaşığı (silme) ince çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2,5 su bardağı un

Erikli Karışım İçin:

10-12 adet mürdüm eriği (veya istediğiniz bir erik çeşidi)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Öncelikle crumble harcını hazırlayalım. Tereyağını, fındığı, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu, buğday nişastasını ve unu derin bir kapta iyice yoğurun. Eğer hamur çok sert olursa, az miktarda daha sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu süre zarfında, erikleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Doğranmış erikleri, toz şeker ve tarçın ile karıştırın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlanmış bir fırın kabına erikli karışımı yayın. Üzerine buzdolabından çıkardığınız crumble hamurunu parçalayarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun!