Lezzetli ve Kolay Fırında Omlet
Hafta sonları için ideal, az malzemeli ve pratik bir fırında omlet tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tarif, kahvaltı sofralarınızı renklendirecek. Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu omlet, hem doyurucu hem de lezzetli. Patates, biber ve taze soğanın uyumu, yumurtanın hafifliğiyle buluşuyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Tarifimizi adım adım takip ederek, kusursuz bir fırında omlet hazırlayabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 2 adet orta boy patates (küçük küpler halinde doğranmış)- 1 adet orta boy yeşil biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1/2 adet orta boy kırmızı biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
- 4 adet yumurta (çırpılmış)
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle patatesleri, biberleri ve sarımsağı küp küp doğrayın. Taze soğanı ince ince kıyın.2. Bir tavada ayçiçek yağını ve tereyağını eritin. Doğranmış patatesleri, biberleri ve sarımsakları ekleyip, orta ateşte yaklaşık 7-8 dakika yumuşayana kadar soteleyin.
3. Soteleme işlemi bitince, kıyılmış taze soğanı ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
4. Ayrı bir kapta yumurtaları, tuz, karabiber ve pul biberi çırpın.
5. Sotelenmiş sebzeleri fırın kabına alın. Üzerlerine çırpılmış yumurtaları dökün.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
7. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!