Nefis Bir Lezzet: Pudingli Pasta

Evde pasta yapmak hiç de zor değil! Bu pratik pudingli pasta tarifiyle sevdiklerinizle keyifli bir tatlı molası verebilirsiniz. Tarifimiz oldukça basit malzemeler içeriyor ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle damakları şenlendirecek bu pastayı, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi yapacaksınız. İşte, size mutluluk katacak enfes bir pasta tarifi… Hazırlanışı oldukça kolay, malzemeleri ise her evde bulunabilecek türden. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!

Malzemeler: Puding ve Pasta Tabanı

* 2 paket kakaolu bisküvi
* 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
* 3,5 su bardağı süt (puding için)
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı kakao
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 2 paket vanilin

Malzemeler: Süsleme

* 8 adet ceviz (ince kıyılmış)
* 16 adet dondurulmuş frambuaz
* 8 top vanilyalı dondurma

Hazırlanış

Öncelikle, pudingi hazırlayalım. Bir tencereye 3,5 su bardağı sütü, unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri alıp, çırpıcıyla iyice karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Pudingin soğumasını bekleyin. Bu sırada, kakaolu bisküvileri 1 su bardağı süte hızlıca batırıp, kare bir borcama veya servis tabağına dizin. Soğuyan pudingi bisküvilerin üzerine yayın. Üzerini ince kıyılmış cevizlerle, dondurulmuş frambuazlarla ve vanilyalı dondurmayla süsleyin. En az 30 dakika buzdolabında soğutup servis edin. Afiyet olsun!