Hızlı ve Sağlıklı Bir Ara Öğün

Pratik, hızlı, doyurucu ve sağlıklı bir ara öğün arayışında mısınız? Bu ekmek üstü sebze sote tarifi tam size göre! Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, gününüze enerji katacak. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal. Taze sebzelerin muhteşem lezzetini, çıtır çıtır ekmeğinizle birleştirmeye hazır olun. Afiyet olsun!

Malzemeler

Sebze Sote İçin:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6 dal taze soğan (ince doğranmış)
* 2 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
* 10 adet mantar (dilim dilim doğranmış)
* 250 gram ıspanak yaprağı (yıkanmış ve süzülmüş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Sosu İçin:

* 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle yoğurt sosunu hazırlayarak başlayalım. Süzme yoğurt, yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra, bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış taze soğanları ekleyip, hafifçe kavurun. Küçük doğranmış kırmızı biberleri ve dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5-7 dakika kadar soteleyin. Yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yapraklarını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Tuz, çekilmiş tane karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sebze soteyi sıcak ekmek üzerine yayın ve üzerine yoğurt sosunu gezdirin. Afiyet olsun! Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir ara öğün hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine biraz daha pul biber ekleyerek acılı bir tat da elde edebilirsiniz.