Anneanne Tarifinden Pratik Ekşili Yahni

Bu tarifle anneannelerimizin lezzetli yemeklerini pratik bir şekilde sofralarınıza taşıyoruz. Etli ve bulgurlu yapısıyla oldukça doyurucu olan ekşili yahni, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de damak zevkinizi şımartmanızı sağlayacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolaylıkla bulunabiliyor ve hazırlanması oldukça basit. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacaklar. Bol baharatlı ve ekşi tadıyla mükemmel bir uyum yakalayan bu yahni, her öğünde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir seçenek. Sıcacık ekmekle birlikte servis ederek tadını ikiye katlayabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak, lezzet dolu bir deneyim sunuyor.

Ekşili Yahni Malzemeleri

* 200 gram kuşbaşı et
* 3 çorba kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
* 1 su bardağı kısırlık bulgur
* 3 yemek kaşığı irmik
* 3 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 çay kaşığı sumak
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı nane
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 adet yumurta

Ekşili Yahni Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı zeytinyağında kavurun. Ardından biber salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Nohutu, bulguru, irmiği, unu, sıcak suyu, sumağı, tuzu, nane, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın. Yumurtayı çırpıp yemeğe ekleyin ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi boyunca ara sıra karıştırmayı unutmayın. Yemeğiniz iyice piştikten sonra sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!