Bu enfes sebzeli yumurta tarifi, kahvaltılarınıza veya hafif bir öğle yemeğine mükemmel bir alternatif sunuyor. Hazırlanması oldukça kolay ve hızlıdır, hem lezzetli hem de besleyicidir. Eşsiz dokusuyla damak zevkinize hitap edecek bu tarif, kısa sürede favori tarifleriniz arasında yerini alacak. Dilerseniz üzerine biraz taze ot serpiştirerek sunabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pratik ve lezzetli yemeği çok sevecekler. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!
Malzemeler
* 1/2 su bardağı mor lahana (ince doğranmış) * 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış) * 1 kase brokoli (küçük parçalar halinde doğranmış) * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kuru fesleğen * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş) * 2 adet yumurta * 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle, mor lahanayı, havucu ve brokoliyi hafifçe suda haşlayın veya buharda pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra süzün ve fazla suyunu alın. Tereyağını bir tavada eritin. Haşlanmış sebzeleri tavaya ekleyin ve karabiber, kuru fesleğen ve tuz ile harmanlayın. Yumurtaları sebzelerin üzerine kırın ve orta ateşte pişirin. Yumurtalar pişerken arada karıştırın. Yumurtalar pişince üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha çok sebze eklemek veya farklı sebzeler kullanmak isteyebilirsiniz. Örneğin, kırmızı biber, mantar veya ıspanak ekleyebilirsiniz. Parmesan yerine farklı peynir çeşitleri de kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, pişirmeden önce sebzeleri biraz zeytinyağı ile kavurabilirsiniz.