Muhteşem Bir Trileçe Deneyimi
Bu tarifle, gerçek trileçe kadar lezzetli ve inanılmaz derecede pratik bir sütlü tatlı hazırlayacaksınız. Yapımı o kadar kolay ki, artık sık sık yapacağınız favori tatlılarınızdan biri olacak. Hafif, yumuşak dokusuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem özel günlerinizde hem de hafta içi akşamlarınızda gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz nefis bir seçenek. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzete bayılacak! Tatlı krizlerinizi en hızlı şekilde giderecek bu pratik tarif, mutfağınızın yeni gözdesi olmaya aday.
Gerekli Malzemeler
Kek Malzemeleri:
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Süt Karışımı:
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Üst Malzemeler:
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Krem Şanti:
- 1 paket krem şanti
- 1/2 su bardağı süt
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, yumurta, şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine süt ve şekeri karıştırarak hazırladığınız süt karışımını gezdirin. Kekin iyice sütü emmesini bekleyin. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri karıştırıp eritin, daha sonra kremayı ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı soğuyan keke gezdirin. Son olarak, krem şantiyi süt ile çırpıp kekin üzerine sürün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!