Nefis Bir Lezzet: Ev Yapımı Tavuk Tirit

Yapımı oldukça pratik ve ekonomik olan bu tavuk tirit tarifiyle, hem damak zevkinizi şenlendirecek hem de bütçenizi koruyacaksınız. Bu tarif, özellikle zamanı kısıtlı olanlar için ideal bir akşam yemeği seçeneği. Az malzemeyle harika bir sonuç elde edeceğiniz bu lezzetli yemeği, ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Malzemelerin kalitesi, yemeğinizin lezzetini doğrudan etkileyecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için, mutfakta acemi olanlar bile rahatlıkla yapabilir. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet ramazan pidesi
* 2 parça tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kekik (arzuya göre)
* 1 tatlı kaşığı nane (arzuya göre)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kolay Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte bir tavada hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip, karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Baharatları (pul biber, karabiber, kekik, nane) ekleyin ve iyice karıştırın. Çırpılmış yoğurdu ekleyin ve kısık ateşte, yoğurt kıvam alıncaya kadar pişirin. Ramazan pidesini küçük parçalara ayırın. Hazırladığınız tavuk sosunu pidenin üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu tarifte, tercihinize göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Örneğin, kimyon veya kırmızı biber gibi baharatlar da lezzet katacaktır. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Tavuk tirit'inizi sıcak olarak servis etmeniz, lezzetini daha da artıracaktır. Yanında ayran veya cacık gibi soğuk içecekler de tercih edebilirsiniz.