Ebegümeci Yemeğinin Faydaları

Akciğer sağlığına olumlu etkileriyle bilinen ebegümeci, bu tarifte lezzetli bir şekilde sunuluyor. Bu besleyici bitki, vitamin ve mineral açısından zengindir ve düzenli tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olan bu yemek, meşgul mutfaklar için ideal bir seçenek. Ebegümecinin hafif ekşi tadı, yemeğe eşsiz bir aroma katmaktadır. Tarifimizde kullanılan baharatlar ise yemeğe daha zengin bir tat profili kazandırıyor. Ailenizle birlikte sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği için bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler

* 1 demet ebegümeci* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1-2 dal maydanoz
* 1-2 dal dereotu
* 1 yemek kaşığı bulgur
* 1/2 adet limon
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 çay kaşığı sumak

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından domates salçasını ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Küçük doğranmış domatesleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Bol su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış ve ince ince doğranmış ebegümeci yapraklarını tencereye ekleyin. Bulguru da ilave edip ara sıra karıştırarak, ebegümecinin yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Pişirme süresi ebegümecinin tazeliğine bağlı olarak değişebilir. Yemek piştikten sonra limon suyunu, kırmızı biberi, sumağı ve doğranmış maydanoz ile dereotunu ekleyin. Tuzunu ayarlayarak, 1-2 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli ebegümeci yemeğini, yanında yoğurt veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.