Hızlı ve Kolay Yufka Simit

Hamur yoğurmakla uğraşmak istemiyor, ama lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde, yufkayı kullanarak pratik ve enfes bir simit hazırlayacağız. Zeytinin eşsiz lezzetiyle buluşan bu yufka simit, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle çocuklarınızın da çok seveceği bu pratik simit, beklenmedik misafirleriniz için de ideal bir çözüm. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, siz de mükemmel bir lezzet elde edebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes yufka simit tarifi için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:

  • 1 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram siyah zeytin (çekirdeksiz)
  • 50 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle yufkayı tezgah üzerine serin. Yoğurdu ve zeytinyağını yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Daha sonra siyah zeytinleri ve rendelenmiş kaşar peynirini yufkanın üzerine serpiştirin. Pekmezi de üzerine gezdirin. Son olarak susamları ekleyip, yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo halindeki yufkayı, yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Fırından sıcak olarak çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun!