Muhteşem Bir Kahvaltılık: Yoğurtlu Pişi
Yağ çekmeyen, puf puf kabaran, enfes bir kahvaltılık tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu yoğurtlu pişi tarifiyle, kahvaltılarınıza lezzet katacak, hem de çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir yiyecek elde edeceksiniz. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilen bu tarif, özellikle yoğun günlerde zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak. Puf puf dokusuyla ağzınızda dağılan, birbirinden lezzetli pişileri deneyimlemeye hazır olun. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacak. Hazırlanışı da oldukça kolay, adım adım takip ederek kısa sürede enfes yoğurtlu pişiler pişirebilirsiniz.Malzemeler
* 1 adet yumurta* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 - 3,5 su bardağı un
Hazırlanış
1. Öncelikle derin bir kapta yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu iyice çırpın.2. Daha sonra azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarı, unun cinsine göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden, 3 su bardağı ile başlayıp, ihtiyacınıza göre unu azar azar ekleyin.
3. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin. Bu süre, kabartma tozunun daha etkili bir şekilde çalışmasını ve pişilerin daha kabarık olmasını sağlar.
4. Dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
5. Orta ateşte kızgın yağda, her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
6. Hazırladığınız yoğurtlu pişileri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Yanına çay, kahve veya ayran eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!