Tarif Hakkında

Kahvaltılara yeni bir lezzet katacak, çıtır çıtır donut görünümlü renkli pişiler tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes tarifte, klasik pişi hamurunun üzerine hazırlayacağınız çeşitli soslarla benzersiz bir tat deneyimi yaşayacaksınız. Her bir pişi farklı bir lezzet ve renk sunarak kahvaltı sofranıza görsel bir şölen de katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes pişilere bayılacak! Özellikle çocukların çok seveceği bu renkli ve eğlenceli sunum, kahvaltı saatlerini daha da keyifli hale getirecek. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Pişi Hamuru:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Soslar:

  • Pancar püresi: 1 adet pancar, 3 yemek kaşığı labne peyniri, 1 adet taze soğan
  • Cheddar Peynirli Sos: 2 adet cheddar peyniri, 1 adet kapya biber
  • Fesleğenli Labne Sosu: 7 yaprak fesleğen, 1 adet taze soğan, 2 yemek kaşığı labne, 1 tutam kuru nane (isteğe bağlı), 1 avuç ceviz içi
  • Havuçlu Zeytin Ezmesi: 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi, 1 adet rendelenmiş havuç
  • Çörek Otu Labne: 2 yemek kaşığı labne peyniri, 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Biber Salçası Sosu: 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet sarı dolmalık biber

Hazırlanışı

Öncelikle pişi hamurunu hazırlayın. Ilık suya şekeri ve mayayı ekleyip 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra tuz ve sıvı yağı ekleyip yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kopararak yuvarlayın. Hazırladığınız soslardan istediklerinizi kullanarak pişilerin üzerine sürün. Isıtılmış yağda her iki tarafı kızarana kadar kızartın. Kızaran pişilerinizi servis tabağına alıp, hazırladığınız soslarla süsleyerek servis edin. Donut görünümü için pişileri kızartırken hafifçe bastırabilirsiniz. Afiyet olsun!