Ev Yapımı Kestane Şekeri: Sağlıklı ve Lezzetli

Kestane sezonu tam gaz devam ederken, klasik kestane şekerinin sağlıksız alternatiflerine bir son veriyoruz! Bol şeker ve yapay katkı maddelerinden uzak, doğal ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Bu tarifimizle hem damak zevkinizi tatmin edecek hem de sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Kestanelerin doğal tatlılığını, fıstık ezmesinin kremamsı dokusu ve bitter çikolatanın yoğun aromasıyla birleştiriyoruz. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir ikram olarak değerlendirebilirsiniz. Şimdi, bu lezzet yolculuğuna birlikte başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 14 adet taze kestane* 1/3 su bardağı Hindistan cevizi unu
* 3 yemek kaşığı bal (çiçek balı tercih edilebilir)
* 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (tercihen doğal)
* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (tereyağı yerine hindistan cevizi yağı da kullanılabilir)
* 1 paket bitter çikolata (en az %70 kakao içeren)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle kestaneleri iyice yıkayıp, kabuklarını temizleyin. Daha sonra kestaneleri ortadan ikiye bölün ve yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra kestaneleri bir kapta ezerek püre haline getirin. Ezilen kestane püresine Hindistan cevizi ununu, balı, fıstık ezmesini ve eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Karışımın kıvamını kontrol edin, çok kuru ise biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı küçük parçalar halinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kestane şekerlerini soğumaya bırakın. Son olarak, erittiğiniz bitter çikolatayı soğumuş kestane şekerlerinin üzerine gezdirip süsleyin. Afiyet olsun!