Harika Bir Lezzet: Rafine Şekersiz Islak Kek

Bu tarif, sağlıklı beslenmeyi sevenler için mükemmel bir seçenek. Rafine şekersiz oluşu ile gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bu çikolatalı ıslak kek, hem lezzetli hem de besleyici. Tam buğday unu kullanımı ile lif oranını artıran tarif, elma suyu konsantresiyle doğal bir tatlılık kazanıyor. Sıvı yağ ve süt, kekin yumuşak ve nemli olmasını sağlıyor. Bitter çikolata sosu ise, kekin tadını tamamlıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyip, kendiniz de tadına bakın. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu lezzete bayılacaklar! Bu tarif, sağlıklı atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçim.

Malzemeler: Kek Hamuru

Kek hamuru için ihtiyacınız olan malzemeler: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı elma suyu konsantresi, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı tam buğday unu, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı (tepeleme) ham kakao. Bu malzemeleri bir araya getirerek, muhteşem bir çikolatalı ıslak kek hamuru hazırlayabilirsiniz. Ölçülere dikkat ederek, kek hamurunuzun kıvamını dengeleyebilirsiniz. Malzemelerin kalitesi, kekin lezzetini doğrudan etkiler. Bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin.

Malzemeler: Çikolata Sosu

Lezzetli çikolata sosu içinse; 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı elma suyu konsantresi, 3 tatlı kaşığı ham kakao ve 6 kare şekersiz bitter çikolata kullanacağız. Öncelikle bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip, pürüzsüz bir sos elde ediyoruz. Bu sos, kekin üzerine dökülerek, hem lezzetini artırıyor hem de kekin daha da sulu olmasını sağlıyor. Çikolata sosunun kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha yoğun bir sos isterseniz, daha az süt kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamuru için tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın. Daha sonra hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken, çikolata sosunu hazırlayın. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin ve tekrar 10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!