Tarif Hakkında

Bu enfes ve sağlıklı yulaflı sebzeli pancake tarifiyle kahvaltılarınıza lezzet katın! Görünümüyle de damak zevkinizi şenlendirecek bu tarif, pratik hazırlanışı ile hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak. Bol sebze ve tam tahıl içeren bu pancake, hem doyurucu hem de besleyici bir başlangıç sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de evinizde kolayca bulabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifle sağlıklı bir güne "merhaba" deyin. Deneyin ve farkı görün! Bu tarif, çocuklarınızın bile seveceği lezzetli bir alternatif sunuyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir kahvaltının tadını çıkarın.

Malzemeler

Kuru Malzemeler

• 3/4 su bardağı yulaf• 2 yemek kaşığı mısır unu
• 1/4 çay kaşığı kimyon
• 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1/4 çay kaşığı zencefil
• 1/4 çay kaşığı zerdeçal
• 1/4 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz

Yaş Malzemeler ve Sebzeler

• 3/4 su bardağı sıcak su
• 1 adet domates (küp doğranmış)
• 1/2 adet küçük boy kuru soğan (ince doğranmış)
• 1 adet küçük boy yeşil dolmalık biber (küp doğranmış)
• 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

1. Öncelikle, geniş bir kapta yulaf, mısır unu, kimyon, toz kırmızı biber, zencefil, zerdeçal, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. 2. Ardından, sıcak suyu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 3. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış kuru soğanı hafifçe kavurun. 4. Ardından, küp doğranmış domates, yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. 5. Hazırladığınız yulaf karışımını sebzelerin üzerine dökün ve orta ateşte, her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirin. 6. Servis ederken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 7. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!